Duško Ivanović pred Partizan: Ne smemo biti impresionirani ili uplašeni, to je ključ ove utakmice!

FOTO Baskonia.com

Trener Baskonije  objasnio koliko je teško igrati pred navijačima Partizana.

Trener Španskog velikana Duško Ivanović izjavio je danas da njegov tim ne sme nikako da podlegne atmosferi u Areni na meču protiv crno-belih.

Baskonija se nalazi na osmom mestu na tabeli Evrolige sa skorom 16-13. Crnogorski stručnjak je istakao da njegov tim mora da dobije najmanje dva meča do kraja regularnog dela sezone u Evroligi ako želi da izbori plasman u plej-in.

– Mislim da smo veoma blizu, ali možemo da budemo i veoma daleko. Ostale su nam četiri utakmice u gostima i jedna kod kuće, dok naši rivali imaju bolji raspored. Moramo da dobijemo najmanje dve utakmice ako želimo da se plasiramo u plej-in- rekao je Ivanović.

Igrači Baskonije su na poslednjih 5 mečeva u Evroligi zabeležili četiri pobede i jedan poraz.

-Moramo samo da gledamo prvi meč, koji je pred nama. Svesni smo da ćemo ako budemo igrali agresivno u odbrani, uvek imati šansu za pobedu protiv bilo kog tima- dodao je Duško.

Baskonija je u prvom delu sezone u novembru prošle godine na svom terenu pobedila Partizan 84:83.

-Moraćemo da igramo mnogo bolje u odbrani protiv Partizana. Izgubili su mnogo mečeva u finišu, a mogli su da ih dobiju. Partizan pred svojim navijačima dobija takve utakmice- rekao je trener Baskonije pa nastavio:

– Partizanu navijači čine nešto posebno. Tamo je veoma teško igrati, ali i vrlo lepo. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice- zaključio je Crnogorski stručnjak.