Prva liga Srbije – OFK ubedljiv, neverovatna borba za drugo mesto!

Foto: FSS

U Prvoj ligi Srbije su 25. kolo otvorili Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice, a slavili su gosti sa 0:1. Jedini gol na meču je postigao Stefan Stanisavljević dobrim udarcem sa distance u 26. minutu, a do kraja meča je domaći tim napadao snažno, međutim bez rezultata.

Dubočica je u Leskovcu dočekala Mladost GAT, a prošlosezonski Superligaš je trijumfovao sa 1:2. Prvo poluvreme je pripalo domaćem timu jer je Đurić u 21. postigao jedini gol. Do preokreta Mladost dolazi preko Kokanovića u 59, odnosno Vukadinovića u 63. minutu čime Novosađani uspevaju da na kratko izađu iz opasne zone.

Tekstilac iz Odžaka je savladao Inđiju u derbiju vrha tabele nakon još jednog preokreta. Mihajlović je donevo vođstvo gostima u 23. minutu da bi nakon samo 120 sekundi bilo 1:1 zahvaljujući preciznom Ukačukvu. Zličić u 64. postavlja konačni rezultat i donosi bitnu pobedu tekstilcu zahvaljujući kojoj su uspeli da ,,svrgnu’’ protivnika sa drugog mesta koje vodi u Superligu.

Minimalnim rezultatom je Smederevo u gostima savladalo Novi Sad a heroj meča je Obradović koji je iskoristio najstrožu kaznu i sa bele tačke doneo Smederevcima tri boda.

Ista je situacija i sa Radničkim iz Beograda protiv Vršca s tim što je ovaj put domaćin u prestonici slavio golom Stojanovića u 69. minutu.

Trenutni lider na tabeli – OFK Beograd je bio veoma ubedljiv protiv Kolubare a na Karaburmi smo videli rezultat 4:1. Mrežu gostiju su tresli Marković, Georgijević, Nikola Mituljikić i Stoisavljević dok je počasni gol za Kolubaru postigao Furtula.

Metalac je u Gornjem Milanovcu bio bolji od Slobode iz Užica sa 2:1. Silađi je gostima doneo prednost sa bele tačke da bi u drugom poluvremenu do potpunog preokreta Metalac vodili Abah u 49. i Žakula u 60. minutu.

Jedinstvo iz Uba je trijumfovalo protiv Mačve Šabac sa 1:0, a ponovo je penal doneo pobedu domaćinu. Egzekutor je bio Ibrahim zahvaljujući kom Jedinstvo umesto Radničkog odlazi na četvrto mesto gde nastavlja da vodi žestoku borbu za drugo mesto i prelazak u viši rang.

Prva liga Srbije 25. kolo

Grafičar – Radnički SM 0:1
Dubočica – Mladost GAT 1:2
Tekstilac Odžaci – Inđija 2:1
Novi Sad – Smederevo 0:1
Radnički Beograd – Vršac 1:0
OFK Beograd – Kolubara 4:1
Metalac – Sloboda 2:1
Jedinstvo Ub – Mačva 1:0