Euroliga – pregled dana; Kalatis na krovu Evrope!

Foto: Eurohoops

Fenerbahče je u Ulker areni “deklasirao” Barselonu sa 88:74, odneo 19. pobedu i prišao današnjem protivniku na samo jedan trijumf razlike. Veoma su ubedljivi bili domaćini i u svakom periodu nisu Špancima dozvoljavali poene i po nekoliko minuta. Nik Kalates je na meču postao igrač sa najviše ukradenih lopti u istoriji Evrolige, a najbolji poenter je bio Brizuela u Barseloni, odnosno Vilbekin u Feneru.

Još ubedljiviji je bio Armani koji je u gostima pobedio Monako sa 80:98. Iako su “kneževi” daleko bolje plasirani na tabeli, tim iz Milana se časno oprašta od arene u Monte Karlu uz izuzetno ubedljivu igru tokom svih 40 minuta. Najbolji na terenu je bio Mirotić sa 21 poenom i pet skokova dok mu je u suparničkom taboru parirao Alfa Dialo sa 17 poena i četiri skoka.

Trojke su napravile razliku u meču između Crvene zvezde i Panatinaikosa budući da je po tom parametru tim iz Atine napravio prednost i savladao crveno-bele uprkos veoma hrabroj borbi. Rezultat je bio 76:89, a kod Zvezde je ubedljivo najbolji su bili Davidovac i Nedović sa 19 poena, dok je u pobedničkom timu toliko imao Lesor.

U poslednjem meču dana su se sastali Valensija i minhenski Bajern a u borbi za plej-aut je u Španiji pobedu odneo domaći tim uprkos izuzetno neizvesnom meču koji su ,,slepi miševi’’ prelomili u poslednjim trenucima. Rezultat je bio 70:68, a Bajern na kraju nije iskoristio poslednji šut. Najbolji u pobedničkom timu je bio Džouns sa 19 poena, dok je samo tri manje u nemačkom timu ubacio Buker.

Fenerbahče – Barselona 88:74
Monako – Milano 80:98
Crvena zvezda – Panatinaikos 76:89
Valensija – Bajern 70:68