Sferopulos: Odbrana nije bila dobra, ABA liga ostaje prioritet

Foto: Euronews Serbia

Na konferenciji nakon utakmice 30. kola Evrolige u kojoj je Zvezda poražena od Panatinaikosa sa 76:89, obratio se šef stručnog štaba crveno-belih Janis Sferopulos.

Kao što ste videli, borili smo se, pokušali smo da pariramo koliko smo mogli. Bilo je važno tokom treće deonice da spustimo razliku na šest-sedam poena, onda smo promašili nekoliko šuteva. Da smo ih pogodili ko zna šta bi bilo. Panatinaikos je sjajan tim, čestitam im, a za nas je veoma važno da pronađemo način da pobeđujemo u Evroligi– započeo je grčki strateg.

Osvrnuo se na činjenicu da je Zvezda u prvom delu meča primila 51 poen.

Odbrana nam nije bila dobra i pokušaćemo da je popravimo u narednom meču.

Crveno-beli imaju ozbiljnih problema po pitanju povreda.

Nikada neću tražiti alibi u povređenim igračima. Imamo igrače koji su zdravi i boriću se sa njima do kraja. Svi znaju da nam fale mnogi igrači, ali to nije izgovor.

Zvezda je još na početku meča dozvolila zaostatak od kog se nije oporavila.

Imali smo faulove ali ih nismo iskoristili, PAO je pogodio četiri trojke iz tranzicije. Početak je maltene odlučio utakmicu, teško je stići toliki zaostatak

Sezona još nije gotova, a ABA liga je prioritet.

Najvažnije je da radimo ka našim ciljevima. Borićemo se u Evroligi do kraja, ali nam je prioritet ABA liga, imamo još nekoliko utakmica da ‘overimo’ prvo mesto i o tome razmišljamo – zaključio je Sferopulos.