Fener po drugi put skinuo krunu kralju

Foto: Instagram

Košarkaši Fenerbahčea su u derbiju 28. kola Evrolige savladali Real Madrid sa 79:89.

Prvu četvrtinu je obeležila rezultatska „klackalica“ kakva se i očekuje od ovakvog susreta. Koševi su bili ravnomerno raspoređeni, a kao bolji je za pet poena izašao turski tim.  Drugi period je osetnije protekao u znaku ekipe koju predvodi Šarunas Jasikevičijus. Fenerbahče je serijom od 9:0 napravio lepu prednost koju su Španci do odlaska na pauzu tek uspeli da spreče da se previše ne uveća pa je rezultat na poluvremenu glasio 33:43.

Madriđani su ušli u nastavak rešeni da smanje vođstvo protivnika, što im je zamalo i pošlo za rukom s obzirom da su uspeli da priđu na minus tri, ali je Fenerbahče staloženom igrom vratio veću prednost pred poslednju četvrtinu. Završnica meča je pripala gostujućem timu. Taktika Ćus Matea nije bila dovoljno učinkovita da spreči nalete Fenerbahčea, a s obzirom da je u jednom momentu bilo i plus 17, utisak je da je Real Madrid dobro prošao sa porazom od 79:89. Veliku prevagu je napravio učinak za tri poena gde je kraljevski klub pogodio samo dva puta, uz čak osam trojki Fenera.

Najefikasniji igrač na meču je bio Najdžel Hejs sa 17 poena, 12 skokova i dve asistencije dok ga je u stopu pratio Ljulj sa identičnim brojem koševa i dodavanja, ali čak 10 skokova manje.