Milan savladao Slaviju u goleadi na San Siru

FOTO: GOAL.COM

Fudbaleri Milana savladali su Slaviju iz Praga sa 4:2 u uzbudljivom meču prve utakmice osmine finala Lige Evrope. Golove za Milan su postigli Olivije Žiru, Tijani Rejnders, Ruben Loftus-Čik i Kristijan Pulišić, dok su za Slaviju pogađali David Doudera, odnosno Ivan Šranc.

Nije počelo dobro po gostujuću ekipu jer je u 26. minutu teren morao da napusti Diuf. Promenilo se stanje na terenu, pa se samo osam minuta čekalo na prvi gol. Žiru je iskoristio centaršut Leaa i zatresao mrežu Slavije. Samo dva minuta je trajala prednost “Rosonera” jer je Doudera fantastičnim golom poravnao rezultat. Milan je sa dva ekspresna gola otišao na poluvreme sa velikom prednošću. Prvo je Rejnders udarcem sa distance doveo Milan u ponovno vođstvo, da bi minut kasnije mrežu gostiju iz Praga zatresao Loftus-Čik.

Iako se činilo da Milan rutinski preuzima utakmicu u svoje ruke, Slavija se nije predavala, te je stigla nagrada. Četiri minuta nakon što je ušao u igru, Šranc je postigao pogodak i smanjio opet na gol zaostatka. Poslednji pogodak na utakmici delo je Pulišića, koji je iskoristio sjajnu solo akciju Leaa, i postavio konačan rezultat na utakmici.

Revanš meč će se igrati u Pragu, 14. marta sa početkom u 18:45.