Fluminense pokorio Južnu Ameriku

Foto: FC Fluminense/marcelogoncalves.photo/FFC

Protekle noći pratili smo pravu dramu iz koje je kao pobednik izašao Fluminense. U okviru revanš susreta finala Rekopa Sudamerikana ekipa iz Brazila je na svom stadionu trijumfovala nad timom LDU iz Kita sa 2:0. Time je Fluminense potvrdio da je apsolutni vladar na teritoriji Južne Amerike, s obzirom na to da nešto ranije osvojio Kopa Libertadores.

Izuzetno zanimljiv dvomeč je obeležio sudar između Fluminensea i LDU-a. Prvi duel je odigran u Ekvadoru i završen je minimalnom pobedom domaćina (1:0). Međutim, čuvena Marakana u Riju je dala posebnu energiju Fluminenseu, koji je u 76. minutu preko Džona Arijasa postigao vodeći gol. Međutim, u daljem toku meča Džon Kenedi je posle nesmotrenog prekršaja zaradio crveni karton i svoj tim je ostavio u rovovskoj borbi za trofej. Ni brojčana prednost nije bila dovoljna gostima da dođu do pogotka, za razliku od igrača Fernanda Diniza.

Sa čovekom manje na terenu, Brazilci su nošeni atmosferom i napadačkim stilom igre došli do drugog gola u 90. minutu nakon jedanaesterca, koji je realizovao Alijas za konačan rezultat donevši Fluminenseu novi trofej.