Jokićev 125. tripl-dabl u karijeri ugasio Boston

Foto: Facebook

Uprkos tome što Boston ove sezone važi za prvog favorita kada je reč o NBA prstenu, kako stoje stvari, još uvek se pita Nikola Jokić.

I drugi put ove sezone, branilac titule – Denver Nagetsi, uspeva da savlada Boston Seltikse rezultatom 115:109, a najkorisniji igrač je bio pogađajte ko? Da, Jokić je ubacio 32 poena, uhvatio 12 skokova i podelio 11 asistencija. Vodio je Denver maltene čitavu utakmicu, ali je bilo neizvesno na kraju kada su gosti stigli na dva poena zaostatka, nakon što je Džru Holidej pogodio dve trojke. Tejtum je promašio otvorenu trojku na 45 sekundi do kraja i tako propustio priliku da dovede svoj tim do pobede.

Ova utakmica je još jednom pokazala da se sudija Toni Braders i najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić, baš i ne mirišu. Ponovo je Srbin dobio tehničku grešku, po ko zna koji put od strane ovog arbitra. Na četiri minuta do kraja, Jokić se pobunio zbog faula koji nije bio soduđen i zaradio tehničku.

Najefikasniji u Bostonu bio je Džejlen Braun koji je ubacio 41 poen, a pratio ga je Kristaps Porzingis sa 24. Iza Jokića, u Denveru je ostao Marej sa 19 poena.