Kakav dan u Seriji A! Ludilo drugog poluvremena

Foto: Sempre Milan

Danas je u okviru Serije A odigrano pet utakmica, a najranije se lopta kotrljala u Napolju gde je domaći Napoli poražen od Atalante sa 0:3. Mirnačuk je u 26. minutu rutinski postigao vodeći gol na asistenciju Pašalića da bi i sam asistirao Skamaki za drugi pogodak u 45. minutu. Konačni rezultat i tačku na meč je stavio Kopmajners koji je iskoristio sjajno dodavanje Ruđerija. Pobedom gosti prave veliku razliku u borbi za Ligu konferencija, pa se sada svaki kiks Napolija naplaćuje duplo.

Iako su Đenova i Frozinone odigrali izuzetno žustar meč, podela bodova je bila neizbežna. Rezultat je bio 1:1, a oba gola smo videli u prvom poluvremenu i to u razmaku od šest minuta. Najpre je Gudmundson postigao pogodak za domaći tim da bi izjednačio Reinije i doneo gostima bod koji bi na duže staze mogao da ih spasi ispadanja s obzirom da su na deobi bezbednog 17. mesta.

Torino je rutinski saladao Moncu sa 1: 0 zahvaljujući realizovanom jedanaestercu Sanabrije u 69. minutu kom je prethodio prekršaj Pesine u kaznenom prostoru. Isti igrač je kasnije dobio i crveni karton i tako šanse gostiju za bod sveo na minimum tako da su sada dva boda slabiji od današnjeg protivnika i nalaze se dva mesta ispod njih – na 11. poziciji.

Lacio i Juventus su odigrali izuzetno zanimljiv meč, a debi Igora Tudora na klupi Rimljana pamtiće se po golu koji je Adam Marušić postigao u poslednjim sekundama utakmcie i tako doneo tri boda domaćem timu. Lacio zahvaljujući pobedi nastavlja borbu za evropsko takmičenje koja bi, bez današnjeg trijumfa bila gotova za ekipu koju je tek preuzeo hrvatski stručnjak.

Fiorentina i Milan su se sastali u poslednjem meču dana, a meč je, poput prethodnog, bio dostojan zvanja ,,derbija“. Prvo poluvreme nije donelo puno šansi, ali od trenutka kada su se fudbaleri vratili iz svlačionice krenuo je spektakl u trajanju od šest minuta. Najpre se Loftus Čik najbolje snašao u kaznenom prostoru i postigao vodeći pogodak za ,,rosonere“ u 47. minutu da bi samo 180 sekundi kasnije Alfred Dankan izjednačio rezultat. Prošla su nova tri minuta, a Rafael Leao je nakon sjajnog solo prodora matirao Teraćana za novo vođstvo izabranika Stefana Piolija. Do poslednjeg trenutka su se ekipe borile, a pobednik se, uprkos vođstvu Milana još nije nazirao, ali su tri boda nakon teške borbe ipak otišla u grad mode.

Serija A (30.03.2024)

Napoli – Atalanta 0:3

Đenova – Frozinone 1:1

Torino – Monca 1:0

Lacio – Juventus 1:0

Fiorentina – Milan 1:2