Kakva dominacija Vedersa! Borac u Baru ispustio dobijen meč

Foto: AdmiralBet ABA Liga

U okviru  25. kola ABA lige Mornar je u Baru savladao čačanski Borac sa 80:78, a izuzetno napet meče će ostati dugo upamćen. Ekipe su igrale izuzetno izjednačeno, a svaki pokušaj bilo kakve serije bi protivnik lako rešavao.

Borac je ispak uspeo da poslednju četvrtinu prelomi i u poslednji minut uđe sa dva poena prednosti, ali je na scenu stupio fenomenalni Markus Veders i partijom života okrenuo rezultat i doneo pobedu Mornaru.

Najpre je postigao koš za izjednačenje, a zatim je, hladan kao led, ubacio oba slobodna bacanja za pobedu na oduševljenje prisutnih navijača.

Mornar pobedom prestiže Krku i šalje je na poslednje mesto koje vodi u nižu ligu, što sjajnoj partiji Vedersa koji je imap i dabl-dabl učinak daje poseban značaj.

Skor od 23 poena i 11 skokova je za svaku pohvalu imajući u vidu ulog koji je meč nosio za crnogorski tim. U ekipi Borca se istakao Danilo Tasić koji je imao samo četiri poena i skok manje od heroja meča, što ipak nije bilo dovoljno da reši susret u korist srpskog tima. U narednom kolu Borac (koji će ostati na sredini tabele) dočekuje Krku, dok Mornar gostuje u Železniku ekipi FMP-a.