Marušić junak Lacija! Juventus savladan minimalnim rezultatom!

Foto: Filippo Monteforte/ AFP

Hrvatski trener Igor Tudor će po najlepšem pamtiti debi na klupi Lacija s obzirom da su ,,nebesko plavi“ u derbiju savladali Juventus sa 1:0, a gol odluke je postigao Adam Marušić u sudijskoj nadoknadi meča!

Uticaj Vlahovića je neminovan s obzirom da napad Juventusa znatno pati zbog njegovog odsustva usled nediscipline. Lacio je kontrolisao duel i imao znatno veći posed lopte tokom čitavih 90 minuta. Golovi su, ipak, falili, ali da tri boda ostanu u Rimu se pobrinuo crnogorski reprezentativac rođen u Beogradu koji je u poslednjim trenucima nadoknade vremena iskoristio centaršut Genduzija, nadskočio čuvara i savladao Ščensnog za erupciju oduševljenja na Olimpiku.

Pobeda ostavlja Lacio na sedmom mestu i daje mu nade da može da izbori Ligu konferencija s obzirom da zaostaje samo četiri boda, iako Atalanta na šestom mestu ima meč manje. Juventus je praktično odustao od borbe za titulu, a poraz neće preterano ugroziti treće mesto i Ligu šampiona. U narednom kolu Tudor može da nastavi sa pobedama, ali i da se rano upiše u slavne s obzirom da ga očekuje derbi ,,De la kapitale“ protiv Rome. Juventus takođe očekuje veoma nezgodan protivnik – Fiorentina.