Kejn sačuvao Tuhela na klupi Bajerna

Foto: Instagram

Bez većih problema je minhenski Bajern koji je načelno u krizi, uspeo da nadoknadi gol zaostatka iz Rima i savladao Lacio u Nemačkoj rezultatom 3:0, na krilima raspoloženog Hari Kejna.

Nisu gosti imali ništa više od dobre prilike Imobilea iz 37. minuta kada je glavom šutirao pored gola, nakon čega je ekspresno do kraja prvog dela igre, Bajern postigao dva pogotka. Kejn je načeo mrežu Lacija glavom, ali je golu kumovala i loša intervencija Provadala koji je uspeo da odbrani, ali nedovoljno dobro da se lopta ipak ne otkotrlja u mrežu. Tražili su gosti da arbitar Vinčić svira kraj prvog poluvremena, ali je slovenački sudija ipak dozvolio izvođenje, nakon čega je pogodio Tomas Miler. Velike zasluge idu De Lihtu koji je uhvatio volej sa 16 metara, a Miler glavom uspeo da je skrene u mrežu i još jednom pokaže kakvu anticipaciju ima.

Raspala se igra Lacija, a ponovo je Provedel asistirao Kejnu. Gađao je Sane u 66. minutu, a loptu je golman gostiju odbio pravo na nogu engleskog napadača za njegov šesti pogodak u sezoni kada je reč o Ligi šampiona, čime se izjednačio na prvom mestu sa Kilijanom Mbapeom.

Mladi Aleksandar Pavlović je na terenu proveo 90 minuta i odigrao fantastičnu utakmicu, a džaba su nemački mediji najavljivali smenu Tuhela u slučaju ispadanja iz Lige šampiona, s obzirom na trijumf Bavaraca.