KO JE NOVO BRAZILSKO ČUDO: Upoznajte Endrika koji je srušio Englesku!

Foto: CNN/ Getty images

Tema glavne priče među poznavaocima fudbala od sinoć je meč između Engleske i Brazila koji su Karioke dobile sa 0:1, a junak pobede momak čije će  upečatljivo ime, kako se čini, tek početi da odzvanja širom sveta – Endrik.

Kada se činilo da će ovaj izuzetno tvrd meč biti završen bez golova, jedan od najboljih fudbalera današnjice – Vinisijus Žunior je izašao sam pred Pikforda, ali nije uspeo da poentira tako da je priliku iskoristio sedamnaestogodišnji centarfor i na taj način postao najmlađi igrač koji je zatresao mrežu čuvenog Vemblija. Postići debitantski gol za reprezentaciju, pa još pobednički, je poseban vid zadovoljstva. Oboriti rekord na najlegendarnijem stadionu u istoriji fudbala je tek neopisivo.

Endrik je, kao i mnogi brazilski fudbaleri, odrastao u velikom siromaštvu, a fudbalom je počeo da se bavi sa svega četiri godine. Glavna motivacija u životu mu je bila da njegova porodica nikada ne bude gladna, dok ga ambicije i kvalitet nose više nego što se ikada nadao.

Karijeru je započeo  u omladinskim selekcijama Palmeirasa za čiji seniorski tim nastupa od prošle sezone. Na 38 ligaških mečeva je postigao 14 golova, što je fantastičan učinak s obzirom na godine, i minutažu koju dobija. Počeo je kao igrač rotacije da bi u drugom delu sezone postao stameni prvotimac. Njegov potencijal je već uvideo i Real Madrid sa kojim je potpisao ugovor koji bi trebalo da postane aktivan u julu ove godine, kada bude napunio 18 godina.

Endrik je takođe postao najmlađi fudbaler koji je dao gol za Brazil još od čuvenog Ronalda 1994. godine. Stazama velikana je već krenuo, te nam samo preostaje da vidimo hoće li kraljevski klub moći da iskoristi potencijal koji očigledno poseduje, i pretvori ga u jednog od najvećih fudbalera novog doba.