Napravio je najveću osvetu: Pokorio je ceo svet!

FOTO: AP Photo / Trevor Collens


Na internetu je danas aktuelna slika Novaka Đokovića koja je uslikana pre tačno deset godina, kada je najveći teniser svih vremena posetio teren na kom je istorija počela.

Na slici se vidi srpski teniser koji stoji pored zida na kom su po prvi put ostajali tragovi njegovih udaraca i koji ga je kasnije odveo u visine i sam sportski Olimp.

-Uspomene. Zid gde sam prvi put udarao tenisku lopticu sa Jelenom Genčić. Uništen je od strane bombi, ali je i dalje tu. Zahvalan sam – napisao je tada Novak.

U jednoj od ispovesti Nole je govorio o tom 24. martu i periodu kada je u prestonici Srbije započela akcija “Milosrdni anđeo”.

– Probudila me je eksplozija, zvuk razbijenog stakla. Majka je pala i udarila glavom od radijator i onesvestila se, a otac je povikao: „Nole, tvoja braća!“ Bio sam najstariji, odveo sam Marka i Đorđa na ulicu, jer u našoj zgradi nije bilo skloništa, tako da smo trčali do tetkine zgrade. Bilo je tri ujutru i dim se video na ulicama. Pao sam i ogrebao ruke i kolena. Video sam kako prolaze dva lovca, gađali su vojnu bolnicu, a eksplozija je bila na samo 500 metara od nas. Sve se treslo, to je trauma, ja se i danas plašim iznenadnih zvukova, alarm me natera da skočim – izjavio je Đoković.