Kritike na račun Jovana Damjanovića zaslužene ili ne? Posle kvalifikacija U17 jedina selekcija na EURO

Foto: FSS

Selektor kadetske reprezentacije Srbije – Jovan Damjanović je pred martovsko okupljanje objavio širi spisak na kom se našlo 13 igrača Crvene zvezde. Upravo taj potez mladog stratega je naišao na osporavanje i traženje odgovora zašto nema mesta i za decu iz drugih klubova.

Usledilo su tri utakmice u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mečevi su odigrani u Gruziji gde su naši reprezentativci odneli dve pobede. Prvo su savladali domaćina Gruziju sa 0:2, a trijumf su donela Zvezdina deca, oko kojih se i povela rasprava. U listu strelaca su se upisali Vasilić i Kostov.

Zatim su pretrpeli poraz od Danske, da bi u poslednjoj utakmici bili bolji od Turske sa ubedjivih 3:0, a ponovo su strelci bili mladi fudbaleri Crvene zvezde – Veljko Milosavljević, Andrija Maksimović i Aleksa Damjanović.

Iz svega toga i proizilazi da su fudbaleri Zvezde odveli kadetsku reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, kao i da prethodne kritike zbog izbora selektora padaju u vodu, budući da je kadetska selekcija jedina koja je obezbedila takmičenje na kontinentalnoj smotri.

O odlukama drugih selektora nije bilo mnogo priče u prethodnom periodu, a rezultati govore da pažnju treba usmeriti na selekcije koje su se tokom martovskog ciklusa obrukale i koje su krajnje nedostojno predstavljale Srbiju.
Zvezdina deca ipak nisu problem, Zvezdina deca su donela rezultat.