ZVEZDA ŽELI NOVOG ŠTOPERA: Drkušić ponovo na meti crveno-belih!

Foto: Transfermarket

Novi pokušaj da se angažuje štoper Sočija.

Aktuelni šampion Srbije je krenuo u realizaciju novog transfera koji bi potencijalno mogao da se okonča predstojećeg prelaznog roka. Prvotimac Sočija – Vanja Drkušić bi mogao da se preseli u redove crveno-belih, a interesovanje za štopera reprezentacije Slovenije je postojalo i na leto 2023. godine.

Drkušić je bio velika želja sportskog sektora Crvene zvezde, ali na kraju tim iz Ljutice Bogdana nije uspeo da ga angažuje u svojim redovima. Kako se tada spominjalo Slovenac je imao jaku želju da se preseli na Marakanu, a to je čak i potvrdio tehničkom direktoru Zvezde – Marku Marinu u nezvaničnim razgovorima.

Ipak, javljaju se i određeni problemi. Naime ruski biznismen Boris Rotenberg, koji je vlasnik Sočija, je izrazito napomenuo da ne želi da Drkušić napusti tim iz Rusije. Zvezda je bila spremna da ponudi tri miliona evra kako bi platila Sočiju za transfer defanzivca. Međutim, ako Soči ispadne iz lige, situacija bi mogla drastično da se promeni, a uz to Drkušiću ističe ugovor 2025. godine pa bi to značilo da će to za Soči biti ozbiljan momenat za prodaju i ozbiljniju zaradu.

Sa druge strane, Drkušić će biti učesnik Evropskog prvenstva u Nemačkoj sa nacionalnim timom Slovenije, gde će imati zapaženu ulogu. Ukoliko bude prikazao partije na zavidnom nivou može da se odigra i scenario u kome će se umešati i drugi evropski klubovi, a samim tim će i porasti otkupna klauzula za štopera rođenog 1999. godine.

Podsećanja radi, Crvena zvezda će na leto verovatno ostati bez kapitena Aleksandra Dragovića, kome ističe ugoor. U tom slučaju menadžment Zvezde će morati da dovede adekvatnu zamenu.