Zašto su Grobari vređali Milutinova?

Foto: ATA Images

Pred početak utakmice, čelnici KK Partizan su srpskom reprezentativcu – Nikoli Milutinovu uručili dres, ali su ga sa tribina ispratili zvižduci i skandiranja: „pi*ko ciganska“.

Nije baš jasno šta navijači Partizana mogu da zameraju Milutinovu. Nagađa se, pa je možda razlog to što nosi dres Olimpijakosa, bratskog kluba Crvene zvezde, ili je u pitanju to što je odigrao odličnu partiju protiv njih u prvom delu sezone i bio glavni protagonista trijumfa kluba iz Pireja. Nešto blaže je prošao Vanja Marinković, nekadašnji kapiten Partizana koji je takođe dobio porciju zvižduka jer se neprimereno radovao koševima Baskonije, kada su igrali sa crno-belima u Španiji, a zatim i jer je potpisivao Zvezdin dres, kada su igrali u Beogradu protiv crveno-belih.

Ni Milutinovu nije bilo baš najjasnije, zbog čega su ga Grobari vređali.

– Što se tiče navijača, s neke strane razumem zvižduke, ne osećam nikakvu, ne osećam ništa loše prema njima, verujem da je to zbog Olimpijakosa, možda nešto što sam uradio na prvoj utakmici. Uvek sam se trudio da pobedim, kad igram sa rođenim bratom, uvek idem na pobedu. Uvek ću se truditi da dam sve od sebe za klub koji igram i pobeda mi sve znači – rekao je Milutinov za „Sport klub“.