KVALIFIKACIJE ZA EP: Kadetkinje Srbije poražene od Italije (0:1)

Foto: FSS

Ženska kadetska reprezentacije Srbije (U 17), poražena je od Italije (0:1) u drugom kolu kvalifikacija za plasman za odlazak Evropsko prvenstvo (Švedska, 5-18.maj). Kako je ovo našim devojkam drugi poraz, sada ostaje da se u meču sa Grčkom u poslednjem 3.kolu ostvari povoljan fezultat kako bi se zadržalo mesto u diviziji.

Ako se za prvu utakmicu i poraz od Engleske (0:3), može reći da je bio očekivan, onda za duel sa istini na volju favorizovanim „azurkama“, može konstatovati da je reprezentacija Srbije zaslužila više.

Možda je prelomni trenutak utakmice bio na početku drugog poluvremena (51.minut), kada je naša igračica Janja Jovičić, zaradila crveni karton. Posle toga Italijanke su preuzele inicijativu  i 80.minutu golom Gali stigle do pobede i tri boda.

U celosti gledano izabranice selekora Aleksandra Petrovića su ostavile pozitivan utisak, ali u pojedinim trenucima utakmice devojke u belim dresovima nisu bile ni miljenice sreće.

ITALIJA – SRBIJA 1:0 (0:0)

Strelac: Gali u 80. minutu. Teren SC „FSS“ u Staroj Pazovi. Gledalaca: 300. Žuti kartoni: Jovičić,  Ana Nikolić, Kurteš, Popov (Srbija), Lombardi, Feraresi (Italija). Crveni karton Jovičić (Srbija).

ITALIJA: Nespolo, Konsolini, Petrućelo (Đulelmini), Lombardi, Santoro, Bedini (Robino), Čdrubini, Pjeri (Vrntureli), Feraresi, Romaneli (Kopeli), Ventrilja.

SRBIJA: Milinić, Sinanović (Mitić), Kurteš (Kurteš), Andrea Nikolić, Todorović (Miladinović), Popov, Draganić, Ana Nikolić (Ninković), Topalov, Popović, Jovičić.

Rezultati:-1. kolo: Srbija -Engleska 0:3, Grčka – Italija 0:3, 2. kolo: Italija – Srbija 1:0, Engleska – Grčka 2:0.

Plasman: Engleska 6, Italija 6, Srbija 0, Grčka 0 bodova.

U poslednjem 3. kolu (16.mart) sastaju se: Srbija – Grčka (13.00), Italija – Engleska (14.30).

Samo pobednik grupe izbriće plasman na Evropsko prvenstvo.