Napredak koban po šampionske ambicije Partizana

FOTO: MN Press

Fudbaleri Napretka iz Kruševca su savladali Partizan rezultatom 1:0 na gostovanju, u okviru 26. kola Mozzartbet Superlige Srbije.  Domaćin je ovim porazom, ukoliko Crvena zvezda savlada Radnički iz Niša, izgubio prvo mesto na tabeli.

Imao je Baždar priliku da se na početku utakmice upiše u strelce, ali je njegove pokušaje zaustavio Savić. Mogli su Kruševljani do pogotka u 14. minutu, kada je Marjanović prošao po levoj strani i uputio centaršut, na loptu je naleteo Bastajić, ali je Jovanović otklonio opasnost sigurnom odbranom. Sve veći pritisak gostiju je urodio plodom u 33. minutu, kada se posle gužve u šesneastercu najbolje snašao Majdevac i savladao čuvara mreže domaćih. Do kraja prvog poluvremena domaćin je napadao, ali bez pravih prilika, te se na pauzu otišlo sa golom prednosti gostujućeg tima.

Crno-beli su krenuli u potpunu ofanzivu u cilju da osvoji tri boda. Sjajnu šansu je imao Baždar, ali je pokušaj sa dva metra razdaljine zaustavio okvir gola. Mogao je Partizan do izjednačenj u 62. minutu, ali je topovski udarac Zahida sprečila prečka. Vršili su presing po celom terenu, još jedan udarac je odbranio Savić, koji je sredinom drugog poluvremena bio galvni krivac šsto Partizan i dalje zaostaje. Iako se očekivala još veća agresivnost domaćina, gosti su preko kontranapada često dolazili u situacije da reše ovaj susret i postignu drugi gol. Nisu uspeli fudbaleri Partizana da iskoriste svoje prilike i Kruševljani su na kraju odneli sva tri boda iz Beograda.

Partizan u narednom kolu ide u Lučane, dok će „Čarapani“ dočekati niški Radnički.