La Liga: Ludilo u Đironi; Real Madrid rutinski

Foto: TiroAlPalo

Za početak  dana je Rajo Valjehano odmerio snage sa Seltom iz Viga koja snažnim napadima nije uspela da probije odbranu domaćina pa je meč završen bez golova. Rajo ostaje 16. na tabeli a Selta samo mesto ispod njih, a borba za opstanak se zahuktava.

Dok su u Vigu mreže mirovale, u Đironi su se tresle čak pet puta gde je domaći tim bio bolji od Real Betisa sa 3:2. Dobvik je u 36. minutu doneo vođstvo crveno-belima da bi u nadoknadi poluvremena izjednačio Vilian Hoze. Izuzetno raspoloženi Dobvik duplira prednost i sopstveni učinak na meču u 65. minutu da bi mu ponovo odgovorio Vilian Hoze. Sjajno su odigrala dva fudbalera, ali je status heroja ipak pripao Stuaniju koji je golom u 92. minutu doneo pobedu Đironi i radost navijačima na kraju izuzetno uzbudljivog meča kojim Đirona potvrđuje zašto je trećeplasirana, dok Betisu sve više odmiče mesto za Evropu pa je sada sedmi sa toliko bodova zaostatka u odnosu na Real Sosijedad.

Kada smo kod šestoplasiranog tima, uspeli su izabranici Alguasila da minimalnim rezultatom pobede Alaves u gostima, a zasluge odlaze Pačeku koji je iskoristio korner Zakarjana u 59. minutu i postavio konačni rezultat.

Poslednji susret dana je pripao trećem, ali najjačem kraljevskom klubu. Real iz Madrida je sa 2:0 savladao Atletik Bilbao, a ,,dželat’’ je bio Rodrigo koji je najpre u 8. minutu nakon odličnog solo prodora postigao vodeći gol, da bi duplirao u 73. minutu nakon što je dobar deo posla odradio Belingem. Pobeda održava Real na ubedljivom prvom mestu s obzirom da još uvek imaju osam bodova prednosti u odnosu na Barselonu, ali je u igri još mnogo poena tako da se trka u Španiji tek zahuktava.