La Liga – Pregled dana

Foto: Flashscore.com

Program u najjačoj ligi Španije su danas otvorili Majorka i Granada, a susret je završen minimalnom pobedom domaćina. Pobednički gol je postigao Railjo samo pet minuta pre kraja i doneo tri boda timu za koji igraju Predrag Rajković, Matija Nastasić i Nemanja Radonjić.

U Osasuni smo videli čak šest golova, ali je Real Madrid ipak uspeo da savlada domaći tim sa 4:2. Goleadu je otpočep Vinisijus u četvrtom minutu ali je Budimir vratio rezultat samo 180 sekundi kasnije. Karvahal u 18. minutu koristi pas Valverdea i postavlja konačan rezultat poluvremena. Po povratku iz svlačionice Real povećava vođstvo lepim golom Brahima Dijaza da bi Vinisijus ponovo poentirao za 4:1. Počasni gol je na kraju postigao Iker Munjoz u sudijskoj nadoknadi.

Hetafe je na domaćem terenu pobedio Đironu sa 1:0, a ključni momenat se odigrao u 33. minutu kada je Santiago iskoristio sjajnu asistenciju Moribe i postigao gol vredan tri boda. Gosti su do kraja meča pokušavali da izjednače međutim rezultat se nije menjao.

Poslednji susret dana su odigrali Atletik Bilbao i Alaves a rezultat na semaforu je na kraju glasio 2:0. Heroj meča je bio Guruzeta sa dva pogotka u roku od pet minuta. Zatresao je mrežu u 32. i 35. minutu i doneo pobedu domaćinu.

 

Majorka – Granada 1:0
Osasuna – Real 2:4
Hetafe – Đirona 1:0
Atletik Bilbao – Alaves 2:0