Kasteljanos presudio Frozinoneu, Leće prekinuo negativan niz

FOTO: Getty/Goal

U subotu su na programu bila četiri duela, kada je u pitanju 29. kolo Serije A. Samo na jednoj utakmici je bilo postignuto više od dva gola.

Najzanimljiviji susret se odigrao između Frozinonea i Lacija. Domaćin je poveo u 13. minutu golom Lirole. Zakanji je u 36. minutu izjednačio na asistenciju Genduzija. Kasteljanos je u drugom poluvremenu zamenio Imobilea, te je posle minuta provedenog u igri zatresao mrežu domaće ekipe , a samo pet minuta kasnije je Lacio odveo na dva gola prednosti. Pokušali su da se vrate igrači Frozinonea, ali sve što su uspeli je da smanje prednost preko Šedira u 70. minutu.

Fudbaleri Lećea su poslednji put slavili 2. februara, a Salernitana je ekipa protiv koje su prekinuli niz od pet utakmica bez trijumfa. Najzaslužniji za pobedu je bio bivši igrač Crvene zvezde Nikola Krstović, koji je šutirao u 17. minutu, a lopta je nakon odbitka od Dombera zatresla mrežu. Nažalost, gol je pripisan defanzivcu domaće ekipe.

Monca je zabeležila četvrtu pobedu u poslednjih pet odigranih susreta. Ona je na svom terenu savladala Kaljari probila se na dobro deseto mesto. Jedini gol na meču je postigao Danijel Maldini, sin legendarnog defanzivca Paola Maldinija, u 41. minutu.

Torino je na gostujućem terenu savladao Udineze rezultatom 2:0. Mrežu je načeo Zapata u desetom minutu na asistenciju Vojvode, dok je konačan ishod utakmcie postavio Nikola Vlašić u 53. minutu utakmice na asistenciju strelca prvog gola.