Leković za „MaxSport“: Mala je razlika između Primere i Segunde, Zvezda će završiti sezonu u punom sjaju

Foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza

Mladi defanzivac iz redova Crvene zvezde se otisnuo u Španiju, preciznije Viljareal za čiji B tim uspešno nastupa od početka takmičarske godine 2023/24. Štoper rođen 2004. godine je prikazivao sjajna izdanja, pa je tako stigla i nagrada debijem u španskom kupu, a nedugo zatim i u LaLigi za prvi tim “Žute podmornice”.

– Utisci nakon svega što se desilo su odlični! Nije mala stvar debitovati za prvi tim kluba kao što je Viljareal, kao i u prvenstvu kao što je špansko. Srećan sam sa jedne strane, a sa druge ponosan na sebe i lični rad. Od kada sam stigao na pozajmicu u septembru prošle godine, sve ide u odličnom smeru. Osećam da napredujem – počeo je defanzivac.

Leković je ove sezone odigrao 24 utakmice u LaLigi2, uz to upisao gotovo dve hiljade minuta na terenu sa dva postignuta gola.

– Najbitnije u ovom trenutku jeste da sam ušao u određeni kontinuitet. Redovno nastupam i time podižem formu. Osećam se odlično i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Zadovoljan sam dosadašnjim izdanjima, jer nije lako biti najmlađi tim u prvenstvu koje je veoma teško. Mislim konkretno na Segundu. Nadam se da ćemo izboriti opstanak.

Ističe visoki štoper da je život na Pirinejima sjajan, ali da mu je ipak trebalo malo vremena da se adaptira na sve uslove.

– Nije mi trebalo više od mesec dana da se adaptiram na život u Španiji. Sve je odlično počev od vremenskih uslova, hrane i ljudi. Fudbal se razlikuje, dosta je drugačiji u odnosu na Srbiju. Bilo mi je potrebno da prođe određeni vremenski period kako bih se privikao, ali smatram da sam na dobrom putu.

Potom je napravio poređenje Primere i Segunde.

– Može da se napravi komparacija. LaLiga je bolja kada se govori o individualnom kvalitetu igrača, kao i taktičkim finesama. Međutim, kada je u pitanju brzina fudbala, na sličnom su nivou.

Leković je uveren da će Crvena zvezda osvojiti sedmu uzastopnu šampionsku titulu, kao i da prati saigrače iz Srbije.

– Pratim redovno utakmice Crvene zvezde, naravno sve u skladu sa dostupnim vremenom i obavezama u Viljarealu. To je klub koji volim, u kome sam odrastao i zauvek ću biti uz njega. Siguran sam da ćemo i ove sezone biti prvaci i još jednu godinu završiti u punom sjaju – zaključio je Leković.