Marko Savić za ,,Max Sport“: Plan mi je da se oprobam u evropskom fudbalu, spreman sam za novi angažman

Foto: Sportal

Perspektivni trener i bivši šef stručnog štaba Voždovca – Marko Savić je razgovarao za ,,Max Sport’’ o vremenu provedenom u timu iz Zaplanjske ulice kao i planovima za nastavak karijere.

– Utisci o Voždovcu su mi jako pozitivni. Tu sam proveo godinu i po dana, a ranije sam trenirao i mlađe kategorije kluba poput omladinaca i kadeta, tako da Voždovac smatram svojim klubom. Jako mi je prijatno bilo da radim, a tako sam se i osećao. Mogu da kažem da sam uživao u periodu provedenom u klubu. Imao sam sreću da radim sa “morem” mladih igrača, godišta koje znam i sa kojima sam radio u mlađim kategorijama. Uspeli smo da zajedno napravimo selekciju igrača u koju smo verovali, što je ispratio rezultat, kao i plasman na tabeli, zatim promocija igrača bilo da se radi o omladincima ili promociji iskusnijih fudbalera,  kako bi iz drugog plana obnovili karijeru. Mislim da smo u većini slučajeva uspeli sve da podignemo na viši nivo.

Osvrnuo se mladi strateg i na ambicije i ciljeve u karijeri koja je, kako kaže, tek na početku.

– Spreman sam za novi angažman i nadam se da će ga uskoro biti. Sa druge strane tačno znam šta hoću i šta neću, tako da čekam angažman koji će moći da zadovolji moje ambicije. Plan mi je da se oprobam u evropskom fudbalu. Iako imam određeno iskustvo rada u inostranstvu i osvajanju trofeja, kao i kontinuirani rad u Superligi od godinu i po dana, svestan sam da sam tek na početku trenerske karijere i da ne mogu da očekujem previše, ali spreman sam da odem i na niži nivo u nekoj zapadnoevropskoj ili skandivanskoj zemlji što mi je trenutno prioritet. Bilo je određenih ponuda, ali bi bilo nekorektno da pričam o imenima. Naravno, nemam ništa protiv da ostanem u srpskom fudbalu, postoje klubovi sa kojima sam zainteresovan da radim pa ćemo u bliskoj budućnosti videti kako će sve da izgleda – zaključio je Savić.