Liga Evrope: Spektakl u Leverkuzenu, Englezi ubedljivi

Foto: Sporting news

Fudbalski program su večeras otvorili Rendžers i Benfika , a portugalski tim je u gostima slavio minimalnom prednošću, koja im je bila dovoljna za prolazak u narednu rundu budući da je u prvom meču bilo 2:2. Heroj gostiju je Rafa Silva koji je iskoristio asistenciju Di Marije i doneo trijumf u 66. minutu.

Slavija i Milan su, ovaj put u Pragu, nastavili goleadu započetu u prošloj utakmici a ponovo su bolji bili ,,rosoneri’’. Sve je počelo golom Pulišića u 33. minutu da bi Loftus Čik duplirao samo 180 sekundi kasnije. U nadoknadi prvog poluvremena Rafael Leao donosi nenadoknadivu prednost od 3:0, a utešni gol je postigao Jurasek šest minuta pre isteka vremena. Milan prolazi dalje uz ukupan skor od 3:7.

Pobeda Viljareala od 3:1 u Španiji nije bila dovoljna da spreči Marsej da prođe dalje, budući da su u prvom meču slavili sa 4:0. Kapue je postigao vodeći gol u 32. minutu da bi povećao Sorlot u 54. Moskera pet minuta pre kraja povećava na 3:0 ali Klaus u poslednjim trenucima meča pogađa za konačni rezultat i tako ruši sve nade žute podmornice.

Slavlje Frajburga zbog pobede 1:0 u prvom meču nije dugo trajalo s obzirom da su u Londonu od Vest Hema deklasirani sa 5:0. Strelci su, redom, bili Paketa, Bouen, Krezvel i Kudus koji je pogodio dva puta zaredom.

Atalanta je slavila nad Sportingom sa 2:1 što je bilo sasvim dovoljno da prođu u narednu rundu budući da je u prvom meču bilo 1:1. Gonsavleš je postigao vodeći gol za goste, ali je tim iz Bergama u drugom poluvremenu došao do potpunog preokreta golovima Lukmana i Skamake.

U Leverkuzenu se desio pravi spektakl. Nakon prve utakmice koja je završena nerešeno – 2:2, revanš je počeo idealno po Karabag. Zubir u 58. i Žuninjo u 67. minutu dovode goste do velike prednosti da bi potom usledio šok. Frimpong smanjuje na 1:2 u 72. minutu, a u sudijskoj nadoknadi Šik sa dva gola postaje heroj Nemačke i odvodi Bajer u narednu rundu.

Poraz Rome od 1:0 u Brajtonu je bio poptuno prihvatljiv jer su Italijani na Olimpiku slavili sa čak 4:0 pa gol Velbeka nije pomogao Englezima da odu u sledeću fazu takmičenja.

Liverpul je potpuno ,,uništio’’ Spartu iz Praga sa 6:1 i potvrdio prolazak uz ukupan skor od 11:2. Golove su dali Nunjez, Klark, Salah, Gakpo i Soboslai.