Liverpul i Siti podelili bodove – Poslednji čin Gvardiole i Klopa

FOTO: Oli SCARFF / AFP/ Profimedia

Fudbaleri Liverpula i Mančester Sitija odigrali su nerešeno u derbiju 28. kola Premijer lige. Bila je ovo poslednja utakmica Klopa i Gvardiole u engleskom prvenstvu barem za sada, pošto nemački stručnjak na kraju sezone napušta kormilo „Redsa“.

Uzbudljiva utakmica je viđena na Enfildu, a prvu priliku imao je Liverpul. Nunjez je pobegao odbrani gostujućeg tima i uposlio Dijaza, koji je pogodio mrežu, ali je ofsajd zastavica sprečila promenu rezultata na semaforu.
Samo četiri minuta kasnije došlo je do promene rezultata, kada je De Brujne iz kornera centrirao na prvu stativu, a najbolje se snašao Stouns i doveo “Građane” u vođstvo.

Drugi period igre nije ni počeo, a Nunjez se posle greške odbrane “plavih” našao sam ispred Edersona, koji je grubo startovao i napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Brazilac je pogodio stranu, ali je šut Mekalistera bio izuzetno precizan i od 50. minuta na semaforu je bilo 1:1.

Nizale su se šanse za tim Jirgena Klopa, a najbolje je imao Dijaz, koji se propisno obrukao na pola sata do kraja utakmice promašajima iz dve izgledne pozicije za gol. Još jednu priliku propustio je Nunjez.

Malo je falilo da na čudan način gosti dođu do vođstva. Keleher je izboksovao loptu nakon centaršuta, a lopta je nakon odbitka od glave Fodena zatresla prečku. Doku je u 90. minutu sjajno šutirao, ali je stativa bila saveznik čuvaru mreže domaćina, te je rezultat ostao nepromenjen do kraja susreta.

Ovim remijem, Liverpul je na vrhu tabele izjednačen sa liderom Arsenalom, dok se Siti nalazi na mestu broj tri sa bodom manje.