Luis Ibanjez za „Max Sport: Slažem se sa Marinom, igrači danas mnogo brže stasavaju

FOTO: Starsport

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, Luis Ibanjez je za Max Sport izjavio da se slaže sa izjavom tehničkog direktora crveno-belih Markom Marinom, kao i sa fudbalskim klubom Nordsjeland koji ističu da je najbolje vreme za prodaju igrača u uzrasnom dobu 18-20 godina.

Slažem se sa Markom Marinom, pošto se vreme menja i fudbal je dosta drugačiji. Dinamo je dobar primer za to, dok sam bio tamo dosta se radilo po tom principu i kao što vidite davalo je rezultate u vidu transfer politike – započeo je Argentinac.

Ističe iskusni levi bek da fudbal kao sport napreduje i da igrači mnogo ranije dobijaju priliku, kao i da je sasvim normalno prodati igrača ukoliko dođe pristojna ponuda.

Ja sam za prvi tim debitovao sa 19 godina, pre samo par godina igrači su uglavnom prve nastupe imali u tom uzrasnom periodu. Gledam sada River i primećujem da je na terenu dosta momaka od 16,17 godina, koja daju isti doprinos kao i stariji igrači, te smatram da je sport napredovao i da je sasvim normalno prodati igrača ako dođe dobra ponuda, pošto treba iskoristiti svaku priliku – završio je Ibanjez.