Marković pred derbi: Danas prvi put treniram sa ekipom, nadam se da ću biti spreman

Foto: MN Press

Na konferenciji za medije uoči 172. večitog derbija, koji je na programu sutra od 17 sati na stadionu “Rajko Mitić”, kapiten FK Partizan Svetozar Marković je, uz trenera Igora Duljaja, izneo očekivanja pred najveću utakmicu srpskog fudbala.

Izjava štopera crno-belih je uticala pozitivno na navijače Partizana, jer je upravo Marković zbog povrede bio pod znakom pitanja za predstojeći meč 24. kola Superlige Srbije.

– Očekuje nas teška utakmica kao što je bio i prethodni derbi. Na nama je da se dobro pripremimo  i damo maksimum. Što se tiče mog zdravlja, nisam trenirao sedam dana. Danas ću odraditi prvi trening sa ekipom. Posle toga ćemo odlučiti da li sam spreman. Daću sve od sebe da budem – rekao je Marković.

Marković će dati sve od sebe da bude spreman za derbi, dok poručuje je ostatak tima maksimalno pripremljen za sutrašnji duel.

– Atmosfera u ekipi je odlična, osam ili devet meseci smo na prvom mestu, to nas gura napred i drži zajedno. Isto tako pokušavamo da se pomažemo međusobno, da idemo iz utakmice u utakmicu i da ostvarimo naš cilj koji je trenutno veoma daleko. Što se tiče novajlija, pokušali smo da im objasnimo značaj ove utakmice i atmosfera koja će ih dočekati na stadionu Crvene zvezde. Mislim da su svi igrači maksimalno spremni i koncentrisani za sutrašnju utakmicu – poručio je mladi štoper.