MEGA IZNENADILA! Zvezda upisala 4. poraz u ABA ligi!

FOTO: Dragana Stjepanović

Poslednju utakmicu 24. kola ABA lige su zatvorili Crvena zvezda i Mega. Gosti su iznenadili crveno-bele pobedivši ih u Areni rezultatom (83:89). Najbolji igrač domaćih je bio Hanga sa 22 poena i četiri skoka, pratio ga je Nedović sa 16 poena i devet asistencija. Za goste je Stefan Miljenović upisao 18 poena, Uroš Plavšić je zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i dvanaest skokova.

U prvoj četvrtini su gosti krenuli agresivno, crveno-beli su poveli, ali su gosti serijom 14:2 napravili 9 poena prednosti. Zvezda je uspela trojkom da ublaži prednost (18:24).

Krenula je Mega dobro i u drugoj deonici, međutim je domaćin dobrom odbranom i realizacijom u napadu primorao Marka Baraća da zatraži tajm-aut. Gosti su u par navrata uspešno branili napade Zvezde, ali nakon  dve brze kontre, Mega je potrošila još jedan tajm-aut. Klub sa malog Kalemegdana je ušao u seriju koju ni pauze od minut odmora nisu mogle da zaustave (48:41).

Drugo poluvreme je krenulo ujednačeno, realizacija napada na obe strane terena. Uspela je Zvezda na sredini treće deonice da dođe i do dvocifrene prednosti. Međutim, Mega je u završnih par minuta četvrtine spustila prednost crveno-belih i u poslednjih 10 minuta će ući sa 6 poena zaostatka (69:63).

Preostalih 10 minuta su gosti krenuli na sve ili ništa, uspeli su da povedu na pet minuta do kraja utakmice.  Zvezda je od tada „jurila“ zaostatak , ali se Mega sjajnim izdanjem u četvrtoj četvrtini nije dala, te su održali prednost do kraja.