Stojković: Da smo pogodili penal, sve bi bilo drugačije

Foto: Sport Alo

Selektor Dragan Stojković izneo je utiske nakon pobede Srbije od 1:0 protiv selekcije Kipra u prijateljskoj utakmici.

Mislim da ćemo ovu utakmicu pamtiti po nekoliko stvari: da smo pobedili, kakva god da je pobeda, taj jedan gol je izgleda bio dovoljan, zatim po rekordu Dušana Tadića u dresu A tima, mladi Baždar je debitovao i promašili smo penal. Jedna dobra test utakmica i dobar trening. Ima dosta stvari da se isprave i dosta stvari za jednu dobru analizu. Bilo je dobrih ali i loših stvari. U martovskom okupljanju je najvažnije da su svi igrači dobili šansu da igraju, a ono što je najvažnije za mene je to da sam video ono što sam želeo da vidim i dobio informacije koje će mi služiti za ubuduće – započeo je srpski strateg.

Prvo poluvreme mislim da je bilo korektno odigrano u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol i promašili penal. Mislim da bi utakmica otišla u drugom pravcu da smo dali gol iz penala, tj. na našu vodenicu. Bilo bi daleko lakše da se kontroliše utakmica, a ovako je protivnik stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom delu utakmice iako smo dosta igrača menjali, ali sigurno je da jedan ritam utakmice treba da se drži svih 90 minuta.

Dotakao se popularni Piksi i igrača koji su propustili martovske utakmice zobg povreda.

Martovski prozor je takav kakav je. U junu nas čeka glazura tima i to je finalizacija onoga za šta se spremamo. Sigurno da će utakmica protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kom stanju će Srbija biti i kako će izgledati na Evropskom prvenstvu. Te dve utakmice, bez obzira što su prijateljske, smatram najozbiljnije i to će biti glazura tima za Evropsko prvenstvo. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu i minutažu kao i sve što se tiče naših igrača, kao i potencijalnih reprezentativaca. Ne treba zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku u martovskom okupljanju, tako da će sa njihovim povratkom Srbija biti moćnija i jača.

Dušan Tadić je protiv Kipra postao igrač sa najviše reprezentativnih utakmica.

Čestitam mu zaista. (Tadiću, prim.aut.) Pravi jubilej za njega, a dobro je da smo pobedili kako bi rekord pamtio po dobrom. Igrač koji dugo traje, a igrom i ponašanjem je potpuno zaslužio. Brojevi govore u prilog tome da je oborio rekord, čestitam mu od srca na tome i svaka mu čast – zaključio je Stojković.