Miran dan u Prvoj ligi Srbije, Mačva jedina ubedljiva

Foto: Butasport

Danas su odigrana četiri meča u okviru 26. kola Prve lige Srbije, a napadačke snage timova nisu bile veoma raspoložene s obzirom da smo na samo jednom meču videli tri gola.

Metalac je u gostima  izborio važna tri boda protiv trećeplasirane Inđije, a pobednički pogodak je postigao Stefan Ilić u 78. minutu. Bačkulja je u sudijskoj nadoknadi dobio crveni karton ali domaći tim ipak nije imao vremena da dođe do izjednačenja.

Vršac i Dubočica su odigrali miran meč bez previše šansi koji je završen podelom bodova uz rezultat 0:0. Iako je meč mogao da reši situaciju u borbi za plej-of, ništa se nije promenilo pa su Leskovčani i dalje sedmi sa 38 bodova dok Vršac ima dva boda manje i nalazi se na osmoj poziciji.

Najubedljivija je bila šabačka Mačva koja je sa 3:0 pobedila beogradski Radnički  i tako se na samo dva boda približila plej-of zoni.  Mrežu je ,,načeo“ Ristivojević u 13. minutu da bi prednost duplirao Radunović na isteku prvog sata igre. Mijailović pogotkom postavlja konačni rezultat u 68. minutu.

U istom terminu su na teren izašli Sloboda i Jedinstvo iz Uba, a rezultat u Užicama je glasio 1:0 zahvaljujući Cvetiću koji je golom u 43. minutu protiv izuzetno ozbiljnog protivnika uspeo da domaću ekipu ,,pogura“ iz zone ispadanja s obzirom da su trenutno na 14. mestu i imaju četiri boda prednosti u odnosu na Radnički.

Prva liga Srbije 23.03.2024.

Inđija – Metalac 0:1

Vršac – Dubočica 0:0

Mačva – Radnički Beograd 3:0

Sloboda – Jedinstvo 1:0