Najbolji strelci Superlige: Bojović prvi, Katai preti

FOTO: Novosti

Kada su u pitanju klubovi čini se da je stvar jasna, te da Crvena zvezda i Partizan ubedljivo prednjače po broju šampionskih naslova u Superligi Srbije. Međutim, kada su u pitanju igrači, lista najboljih strelaca se često menjala, a samo je jedan prešao magičnu brojku od 100 golova.

Milan Bojović je trenutno najbolji strelac u istoriji srpskog šampionata. On je nastupajući za Čukarički, Jagodinu, Vojvodinu, Mladost iz Lučana i Radnički iz Niša svoje ime upisao zlatnim slovima u stranice istorije Superlige Srbije. Trenutni igrač Napretka na svom kontu ima čak 102 gola.

Iza njega je Aleksandar Katai, koji se ozbiljno nameće da nasledi Bojovića na vrhu liste. On je u dva mandata nastupao u crveno-belom dresu i za to vreme postigao 93 gola. Poslednji put je mrežu pogodio u prošlom kolu u susretu protiv Radničkog 1923. On je na sebi svojstven način sjajnim driblinzima zalomio dva igrača protivničkog tima i loptu prosledio u mrežu.

Na trećem mestu se nalazi Andrija Kaluđerović. Kao i Bojović, nastupao je za mnogo superligaških klubova: OFK Beograd, Rad, Crvena zvezda, Vojvodina, Proleter, Vojvodina. Vodeći na listi posle gola Javoru 26.2.2020. godine je tada upisao 66 gol u ovom takmičenju. Na kraju karijere napadač se može pohvaliti sa 74 gola postignuta pogotka.