ODBOJKA, četvrtfinale plej-ofa (M): Karađorđe režirao preokret u Topoli

Foto: Sportal

Da nije bilo preokreta u Topoli, za prve utakmice četvrtfinala plej-ofa sa prvaka države za odbojkaše, moglo bi da se konstatuje da su se predviđanja obistinila. Međutim, pobeda Karađorđa nad Vojvodinom (3:2), svakako je iznenađenje, posebno na način kako su se stvari na terenu odvijale.

Osvajač domaćeg Superkupa i vlasnik pobedničkog pehara u Kupu Srbije, ostvario je bolji učnak u prva dva seta, poveo sa 2:0 i činilo se da domaćini nemaju snage da se vrate u meč. Međutim, usledio je – preokret.

Izabranici trenera Nenada Majstorovića su se uzdigli iz pepela, prikazali sjajnu partiju, pa ni Novosađani u tim trenucim nisu znali šta ih je snašlo. Treći set budi nadu kod igrača Karađorđa. Dobar servis, uspešan prijem i realizacija za konačnih u tom delu 25:18. Slučna slika i u sledećem priodu, posle kojeg domaćin stiže do izjednačanja – 2:2.

Pravu dramu doneo je peti set. Igralo se poen za poen. Onog trentka kada je Rudić poentirao za 19:17 bio je to signal za veliku radost igrača, stručnog štaba i navijača kluba iz Topole.

U preostala tri duela četvrtfinala nije bilo iznenađenja. Sva tri domaćina su slavla sa maksimalnih 3:0. Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Takovom, baš kao i Radnički na svom terenu u Kragujevcu u utakmici protiv Mladog radnika. Spartak nije uspeo ništa više da uradi u okršaju sa aktuelnim šampionom Partizanom. Crbo-beli su bili sigurni – 3:0.

Rvanš utakmice su na programu u subotu 30.marta, a eventualne treće utakmice odigraće se 2. aprila.