ODBOJKA (Ž): Trio u polufinalu, Crvena zvezda i Ub zakazali majstoricu

Foto: OSS

Posle revanš mečeva četvrtfinala plej-ofa za, poznata su tri učesnika polufinala u trci za prvaka Srbije u konkurenciji odbojkašica. Prolaz među četiri tima izborile su devojke lajkovačkog Železničara, TENT i branilac šampionske titule Jdinstvo iz Stare Pazove. Četvrti učesnik polufinala biće poznat posle treće utakmice koju će odigrati Crvena zvezda i Ub.

Aktuelni šampion države Jedinstvo je kao što se očekivalo, lako savladalo komšinice iz Novih Banovaca sa maksimalnih 3:0, koliko je bilo i u prvom duelu ovih timova. Pitanje pobednika nijednog trenutka nije bilo dovedeno u pitanje, pa ća Pazovčanke imati dovoljno vremena da se pripreme za narednu rundu.

Ni odbojkašicama Železničara nije trebalo da dresove mnogo natapaju znojem, jer su rutinski odradile revanš meč u Sremskoj Mitrovici gde su ubedljivo savladale Srem (3:0). Ni na ovom meču nije bilo previše uzbuđenja jer je „dizelka“ bila više nego dominatna u sva tri seta.

Partzan nije uspeo da se izbori za majstoricu u okršaju sa Obrenovčankama. Crno-bele su se borile, imale priliku da zakažu treću utakmicu, ali kada se duel lomio, TENT je imao više smirenosti u igri, kažnjavao je svaku grešku devojaka iz Beograda i na kraju je uspeo da se domogne polufinala (3:2).

Tek posle treće utakmice u kojoj su akteri Crvena zvezda i Ub, biće kompletirana lista polufinalista. Ubljanke su uzvratile udarac crveno-belima i pobedom od 3:1, doneli nastavak serije. Nema sumnje da će i revanš obilovati uzbuđenjima, a Crvena zvezda će sa prednošću domaćeg terena da uđe u naredni okršaj.

Treće utakmica četvrfinala Crvena zvezda – Ub, odigraće se u ponedeljak 1. aprila od 19 časova u hali na Banjici.