Opstanak u Kvalitetnoj ligi Srbije veliki izazov za omladince Jedinstva iz Uba

Foto: Jedinstvo

Odlično su omladinci Jedinstva iz Uba počeli sezonu u Kvalitetnoj ligi Srbije, u prvi pet kola skupili 12  bodova, a onda je usledila kriza rezultata, pa su nade crveno-belih do kraja jesenjeg dela osvojili samo još četiri boda, što ih je dovelo u poziciju da strepe za opstanak. Ubljani su trenutno na 13. mestu  sa 16 osdvojenih bodova.

Međutim i pored slabijeg učinka u prvom delu prfvenstva, omladinski sastav je uspeo da prosledi nekoliko igrača koji su se praktično ustalili u seniorskom timu. Stevančević, Pivaš, Rakić, Runjajić, imali su priliku da osete barut prvoligaškog fudbala. Naravno, svi u klubu veruju da će se takva praksa nastaviti i u vremenu koje dolazi, ali se poseban  akcenat stavlja na  opstanak nada Jedinstva u Omladinskoj ligi Srbije.

Trener Miloš Bojanić i njegovi saradnici Vlada Ilić i trener golmana Boban Ivanković, tokom zimske pauze pokušali su da kroz pripreme i kontrolne utakmice stvore sliku o formi i kvalitetu ekipe. Šta je i koliko je urađeno, trebalo bi da pokaže već prvi duel za bodove u nastavku sezone, kada u Ubu gostuje Brodarac.

Pred nama je mnogo obaveza i teških izazova, jer će drugi deo prvenstva da bude jako naporan. Nekoliko timova se bori za opstanak, ali su i oni koji su bodovno u plusu u odnosu na nas, posebno veliki zalogaj. Radili smo dobro i verujemo da ćemo na kraju istrajati u nameri i da će se u Tamnavi i od naredne sezone gledati utakmice najkvalitetnijeg ranga u omladinskoj konkurenciji – smatra Miloš Bojanić, šef stručnog štaba omladinske ekipe Jedinstva.

Mladi stručnjak ne krije da se u klubu posvećuje veklika pažnja kada je reč o mlađim kategorijama.

Zaista imamo na raspolaganju sjajne uslove. Treniramo na terenima SC „Matić“ i na objektu koji nosi naziv „Žoze Morinjo“ i sve to nam omogućava da radimo kvalitetno. Rukovodstvo kluba je uvek uz nas, a posebno nam prija kada naše utakmice posmatra Nemanja Matić, koji kada mu to obaveze  u Lionu dozvole, redovno putem aplikacija prati naše mečeve, pita za rezultate, igru dečaka…

Omladinski tim regrutuje igrače za prvi tim, što je stavljeno kao akcenat na rad škole?

Svaki prelazak nekog od igrača među prvotimce je nagrada za sve u omladinskoj školi. Ponosni smo na Rakića, Stevančevića, Pivaša, Runjajića, a iskreno se nadamo da će se vrlo brzo još neki od momaka da bude deo seniorskog tima.

Na premijeri nrival je Brodarac?

– Jesenas smo izgubili, pa ćemo nastojati da im se revanširamo. Bodovi su nam preko potrebni, Reč je o protivniku koji imao prepoznatljiv imidž, igrali su ne tako davno i na evropskoj sceni u ovom uzrastu. Sve to poštujemo, ali bez respekta moramo da uđemo u narednih 90 minuta – jasan je Bojanić.

Utakmica 17. kola Omladinske lige Srbije Jedinstvo – Brodarac odigraće se u bnendelju u 11 časova.