Partizan bolji u „triler“ završnici od Budućnosti.

Foto: KK Budućnost

Košarkaši Partizana su u okviru 25. kola ABA lige savladali Budućnost u izuzetno uzbudljivom meču sa 83:89 i tako obezbede najmanje drugo mesto na kraju regularnog dela sezone.

Meč je opravdao epitet derbija i bio je neizvestan tokom čitavih 40 minuta, ali je na kraju ipak presudila smirenost izabranika Željka Obradovića u poslednjih nekoliko minuta.

Prvo poluvreme je proteklo u potpunosti izjednačeno, a ekipe su rezultatsku „klackalicu“ odlučile u poslednjoj sekundi kada je sa zvukom sirene trojku pogodio Aleksa Avramović i postavio rezultat 21:23. Na kraju četvrtine se najviše istakao Kevin Panter koji je uspeo da već u prvom periodu zabeleži 11 poena.

U istom maniru je protekla i druga četvrtina, a najzanimljivije je bilo u samoj završnici kada su naizmenično po tri trojke ubacile obe ekipe i na pauzu otišle sa rezultatom 44:44.

Drugo poluvreme je Partizan počeo sjajnim naletom koji se Budućnost izuzetno mučila da prekine. Nakon što se stanje u redovima tima koji mečeve igra u Morači stabilizovalo, rezultatska „klackalica“ se nastavila i pred poslednju četvrtinu se pobednik nije mogao ni nazirati.

Vođstva su se smenjivala i u poslednjoj četvrtini u kojoj je Partizan „za dlaku“ bio bolji i napravio osetniju prednost, ali Budućnost je ipak uspevala da drži priključak sve do završnih minuta kada su izabranici Željka Obradovića smirenom odbranom i važnim poenima ipak prelomili utakmicu u sopstvenu korist.

Najefikasniji na meču je bio Zek Ledej sa 22 poena dok je pet manje imao najbolji košarkaš Budućnosti – Flečer Magi.

U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva Partizan će dočekati Zadar dok će Budućnost odmeriti snage sa Studentskim Centrom.