Radonjić se dobro uklopio, da li sledi veća minutaža?

Foto: RCD Mallorca

Kada je Nemanja Radonjić došao u Majorku na pozemicu iz Torina delovalo je da će španski fudbal biti odlična sredina za srpskog krilnog napadača da pokaže sve kvalitete koje poseduje.

Međutim iako se Radonjić vrlo brzo sa lakoćom uklopio i prilagodio na špansku klimu, deluje da nikako ne može da dobije odgovarajuću minutažu od šefa stručnog štaba Majorke Havijera Agirea.

Radonjić u igru uglavnom ulazi sa klupe i na terenu provodi oko 20 minuta što nije dovoljno vremena da pokaže šta ga je preporučilo da igra u najelitnijim evropskim ligama. Iako je zbog svoje brzine izuzetno pogodan da uđe sa klupe u završnim minutima i donese preko potrebnu svežinu ekipi, utisak je da je Radonjiću potrebna znatno veća minutaža s obzirom na to da pored brzine raspolaže raznim drugim kvalitetima kao što su stabilnost i snažan šut.

Radonjić je sjajno prihvaćen od strane navijača španskog kluba kojima se veoma dopada njegov temperamentan duh i prirodna harizma. Jasno je da kada bi mu se ukazala veća prilika od one koje koju trenutno ima, Radonjić bi mogao da ostavi znatno dublji trag u klubu u kom će provesti ostatak sezone.

Pitanje je trenutka kada će bivši Zvezdin ofanzivac bljesnuti i naterati trenera da posluša navijače i omogući mu da se pokaže, na šta bi Radonjić sigurno zahvalno umeo da odgovori.