Partizan čeka Spartak – Lalatović sprema 10 pobedu protiv crno-belih

Foto: Telegraf

Partizan će dočekati Spartak na svom terenu u okviru 27. kola Superlige. Crno-beli posle dva neuspeha traže izlaz iz rezultatske krize protiv trenera koji zna recept za “Parni valjak”.

Popularni Lala je promenio mnogo superligaških klubova tokom trenerske karijere, od Proletera, Voždovca, Napretka, Crvene zvezde, Borca iz Čačka, Vojvodine, Čukaričkog, niškog i kragujevačkog Radničkog i Spartaka.

Prvu pobedu protiv Partizana, Lalatović je izvojevao na klupi Napretka u sezoni 2013/14 kada je direktno uticao na to da Zvezda prestigne crno-bele na tabeli domaćeg prvenstva. Čak pet puta je trijumfovao nad Partizanom kada je kao šef struke predvodio Vojvodinu. Sa Starom damom iz Novog Sada je bio neosvojiva tvrđava za tim iz Humske, a uz to treba dodati da je u direktnoj borbi za trofej Kupa Srbije uspeo da donese pehar.

Na klupi Čukaričkog je takođe u najmasovnijem klupskom takmičenju u našoj zemlji savladao Partizan na Banovom brdu. Sa Radničkim iz Niša je slavio po jednom na strani i na stadionu “Čair”.

Kada se podvuče crta dok je vodio Proleter, Voždovac, Crvenu zvezdu i čačanski Borac nije mogao do pobede protiv Partizana. Statistika ukupna glasi devet pobeda, pet remija i 14 poraza.

Da li će Lalatović moći da oživi Spartak i uhvati Partizan na “krivoj nozi”, te zabeleži 10 pobedu protiv crno-belih, videćemo u subotu od 18:30.