Partizan između državnog projekta i lažne opozicije!

Nakon jučerašnjeg obraćanja Aleksandra Vučića, predsednik se dotakao i teme o Partizanu.

Juče je doneta odluka da se crno-belima pomogne sa 3.200.000 evra kako bi imali mogućnost da dobiju UEFA licencu, odnosno da mogu da nastupaju u evropskim takmičenjima.

U Partizanu ima jedna dobra vest za navijače tog kluba, to je da, osim toga što ne znam koliko je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne, država je svoje uradila i danas smo omogućili 3.2 miliona evra Fudbalskom klubu Partizan, da znate, da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi, ali ono što je dobra stvar- prvu put je rukovodstvo Partizana prihvatilo da naši eksperti, da u potpunosti ogole svoje finansije i da naši stručnjaci iz javnih finansija mogu da dođu i sagledaju i da naprave stvarne pograme. Ne kako da se preživi narednih šest meseci, već kako da se napravi stvari program ozdravljenja Partizana -rekao je Vučić.

Nešto ranije oglasio se i generalni dirketor FK Partizan – Miloš Vazura koji je napomenuo da predsenik ne treba da se vređa jer godinama pomaže crno-belima.

U ime FK Partizan želim da osudim vređanje predsednika države. Uvek smo osuđivali i uvek ćemo osuđivati deo navijača koji to čine, jer to nanosi štetu ugledu i interesima kluba. Nije moralno ni pošteno, jer nam Aleksandar Vučić prethodnih 10 godina nesebično pomaže i pokazuje veliku predusretljivost u rešavanju finansijskih i svih problema, a posebno u omogućavanju da dobijemo licence za Evropsa takmičenja i predstavljamo Srbiju. Posebnu zahvalnost izražavamo što je država na čelu sa Aleksandrom Vučićem i ove godine to činila – poručio je Vazura.

Jasno je da su ljudi iz Partizana svesni da im sve zavisi od države. Propuste u vođenju klubova, pre svega finansijske, država pokrije, a da bi pokrili sportske neuspehe kriju se iza priče, kako im je neko drugi kriv, te kako su ugnjetavani. Upravo to se ne može shvatiti ozbiljno kada je poznato da KK Partizan ima budžet od 30 miliona, a fudbalski niko ne sprečava da dobro prodaje igrače i dobro funkcioniše. Godinama je jasno da Partizan ima znatno slabiji tim od Crvene zvezde i da na samom terenu nisu konkurentni, te pritisak sopstvenih navijača pokušavaju da izbegnu širenjem priče da je njihov rival favorizovan i da su oni tu nemoćni. Kada god je situacija na tabeli u njihovu korist, odjednom zaboravljaju na tu nemoć, pri tom konstantno nastavljajući da vrše pritisak aluzijama da će svaki njihov neuspeh na terenu biti zapravo zbog činjenice da nemaju odgovarajući tretman, iako je potpuno jasno da ekipa koja primi šest golova od Nordsjelanda, četiri od TSC, gubi na svom terenu najveći broj bodova, nije takmičarski konkurentna.

Da li će možda doći do promene stava popularnih “Grobara” u situaciji kada je svima poznato koliko je država novca uplatila Partizanu, ostaje da vidimo u narednim danima.