SRPSKA LIGA „BEOGRAD“: Radnički siguran kao gost, „studenti“ pali u Bariču

Foto: Printyoutube

Subotnje matine na terenima beogradskog „seevra“ doneo je dobar fudbal, mnoštvo uzbuđenja i čak devet golova. Pobede su zabeležili Radnički na gostovanju kraj novobeogradske hale sportova nad Ušćem Novi Beograd (3:1), dok su fudbaleri Prve iskre na domaćem terenu bili uspešniji od Studentskog grada rezultatom 3:2.

Posle jučerašnjeg remija BASK TEK – Zemun (2:2), nastavljena je dobra realizaija u utakmicama 20. kola Srpske lige „Beograd“. Strelci su očigledno podesili nišanske sprave. Potvrđeno je to na Novom Beogradu i Bariču.

Radnički sa trenerom Jovanom Markoskim, koji je podneo ostavku, a ipak je predvodio ekipu, uspeo je da savlada filijalu IMT,  sastav Ušća Novi Beograd sa 3:1. Janković i Ivanović su golovima u prvih pola sata utakmice, potvrdili su da Obrenovčani nisu došli sa belom zastavom. Do odmora Bakić je uspeo da ublaži prednost gostiju.

Da će bodovi da pripadnu „rabi“ potvrdio je Bojić kada je u 56. minutu postigao i treći gol, posle čega Ušće nije bilo u prilici da nešto više napravi.

„Studenti“ su pali na ispitu u Bariču. Prva iskra je posle dužeg vremena zaigrala onako kako je bilo u prvom delu sezone. „Hemičari“ su ispoljili efikasnost, pa su u ranoj fazi utakmice stekli prednost od 2:0. Strelci Veličković i Šević.

Ni dva penala gostima nisu bila dovoljna da stignu makar do boda. Prvoj e Pavlović realizovao prvi jedanaesterac i smanjio na 2:1, a onda je Veličković drugim golom ponovo Prvu iskru doveo na „plus dva“ – 3:1. Penal u 72. minutu Pavlović ponovo realizuje i to je bilo sve od gostiju, a ni domaćin do kraja nije uspeo da postigne još neki gol.