Partizan kroz nedelju dana dva puta u Podgorici

FOTO: Partizan Mozzartbet

Partizan se nakon polovičnog učinka u duplom kolu Evrolige, okreće obavezama u ABA ligi.

Crno-bele očekuje jedan od dva meča u Podgorici u narednih nedelju dana. Potencijalnom pobedom protiv Studentskog Centra u 24. kolu, šampion bi se nalazio na drugom mestu, a nedelju dana kasnije da potvrdi to mesto protiv Budućnosti.

Fokus Partizana sada, kao i tokom čitave sezone je na prvom narednom protivniku. Protiv Studenata će ključ biti maksimalna posvećenost uz oprez zbog istorijski neugodnih utakmica između dva tima.

„Ritam utakmica se nastavlja, na redu je ABA liga. Menjamo čip kao i uvek, uz maksimalno poštovanje prema Studentskom centru. O njima se sve zna, u pitanju je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravili su podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i  zaslužuju maksimalno poštovanje“, rekao je Željko Obradović.

Još i pre toga SC je umeo da namuči Partizan. Primera radi, prošle sezone crnogorski tim je umalo eliminisao kasnije šampione u plej-ofu u veoma uzbudljivoj četvrtfinalnoj seriji.

Crno-beli i sada imaju ulogu favorita kao i tada, ali i rival ima motiv više da se nadmeće.

Tim iz Podgorice ima nesumnjivo najteži raspored do kraja ABA lige jer posle meča s Partizanom idu u goste Crvenoj zvezdi i Budućnosti.