POL DŽORDŽ: Hoću atmosferu u NBA kao što je u derbiju!

FOTO: USA today sports

Krilni košarkaš Los Anđeles Klipersa je u novoj epizodi autorskog podkasta ”Podcast P with Paul George”  Govorio upravo o tome kako bi na primer, voleo da oseti atmosferu večitog derbija u NBA utakmicama.

U najboljoj ligi sveta, odbrana stupa na snagu tek kad počnu utakmice plej-ofa. Pol Džordž se dotakao i Evropske košarke.

“Dosta je dobrih i interesantnih stvari koje se dešavaju u Evropi. Na primer, da li si video kakve atmosfere vladaju na utakmicama? Moja supruga Danijela je Srpkinja, pa mi je pokazala kakva je energija na utakmicama Partizana i Crvene zvezde“ rekao je Džordž.

Pol je nastavio da priča o košarci van NBA.

“Čekaju vas i posledice ako vas druga strana uhvati, tako mi je rečeno. Toliko je ozbiljno. To bi bilo ludo (imati u SAD). Naravno, ne mislim ni na kakvo nasilje ili bilo šta slično, nego to kakve su utakmice“ rekao je reprezentativac SAD i dodao:

“U NBA ligi je sve više okrenuto ka igri jedan na jedan. U ostatku sveta, ne dozvoljavaju ti da igraš ‘izolaciju’, jer je mnogo više igrača uključeno u proces. Tamo se igraju napadačke akcije, drže se svih pravila i osnova košarke. S druge strane, ovde je sve jedan na jedan, možeš da ispališ loptu u prve dve sekunde napada ako želiš. NBA je izuzetno napadački orijentisana liga“ zaključio je saigrač Kavaj Lenarda.