Rusija kao brzi voz za Piksijevu Srbiju

Foto: Novosti

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskom meču od selekcije Rusije sa 4:0.

Selektor Stojković je iznenadio već u izboru sastava i rešio da šansu pruži jednom od najtalentovanijih mladih golmana koji brani boje Čelsija – Đorđu Petroviču.

Dugo su se nadmudrivale ekipe na sredini terena, a u sedmom minutu grešku Rusije koristi Živković koji šutira snažno pored gola. Sredinom poluvremena Rusi dolaze u stopostotnu šansu a Gajić kao poslednji igrač zaustavlja Hluševiča u kaznenom prostoru zbog čega dobija crveni karton, a domaći tim sa bele tačke postiže gol preko Mirančuka. Nova šansa i novi gol nakon centaršuta i reakcije glavom Osipenka.

U drugo poluvreme je Srbija ušla dosta odlučnije, ali su još uvek izostajale konkretne šanse. Katastrofa se nastavlja u 55. minutu kada je neverovatnim propustom odbrane Gorčkov ostao sam i uposlio Mirančuka koji sa lakoćom smešta loptu u mrežu. Stojković je uveo u igru sve adute, poput Milinković Savića, Mitrovića i Kostića. Lopta je često bila u nogama naših fudbalera, ali šanse se, prosto, nisu stvarale. Najbliži golu smo bili u 90. minutu ali je udarac Milinković Savića glavom odbranio Safonov. Poslednji gol je delo Segrgeeva u sudijskoj nadoknadi. Presing domaćina je onemogućio Srbiju da učini bilo šta opasno pa je konačni rezultat glasio 4:0.