Dan kada je Panter izbacio svoj tim iz Evrolige

FOTO: Eruohoops

27. aprila 2023. godine u drugoj utakmici plej-ofa se desila tuča između igrača Partizana i Real Madrida.

Srpski predstavnik je tu utakmicu već pobedio, čekalo se da istekne vreme, ali je Serhio Ljulj na nesportski način faulirao kapitena crno-belih Kevina Pantera, iako je utakmica već dobijena Panter nije mogao da se suzdrži, podigao je pesnicu i signalizirao Ljulju da će ispasti tuča.

U tuči je nabučniji bio Žerson Jabusele koji je na rvački zahvat oborio Dantea Egzuma, dok su u gužvi bili Gabrijel Dek, Kevin Panter i Matijas Lesor, a Ljulj se iskusno sklonio.

Yabusele je dobio suspenziju na 5 utakmica, a Panter je sankcionisan na dve utakmice, dok su Dek i Lesor zaradili po jednu utakmicu van terena. Oba tima su dobila kaznu od 50.000 evra.

Nesportski potez Ljulja stoji, ali da li je Panter mogao iskusnije da reaguje? Isključen na dve utakmice nije mogao da pomogne svom timu, i to je znatno olakšalo Realu da vrati dva brejka.

Odlučujuću utakmicu su crno-beli držali u svojim rukama, ali se Kraljevski klub nije predavao što se na kraju i isplatilo.

Ostaje pitanje da je kapiten Partizana iskusnije reagovao šta bi bilo? Može slobodno da se kaže da je svojim nezrelim ponašanjem pomogao Realu da prođe dalje i time zavšri učešće svog tima.