Samardžić: Navijam za Crvenu zvezdu, obećao sam da ću na Marakani završiti karijeru

Foto: Starsport

Lazar Samardžić pruža partije na visokom nivou u dresu Udinezea, te je u proteklom periodu skrenuo pažnju čelnika Napolija i Intera. Međutim ne krije čiji grb nosi u grudima.Kao 18-godišnjak Samardžić je profesionalnu karijeru počeo u Herti iz Berlina, dok je često sa porodicom išao u domovinu.

– Imao sam 17 godina i otac mi je govorio da je italijanski fudbal do pre nekoliko godina vladao svetom, znao sam da nećemo žuriti. Ubrzo posle toga debitovao sam za Hertu i svakog vikenda sam išao na Olimpijski stadio da gledam mečeve. Mnogo sam voleo da idem na stadion kao mali. Kada smo išli u Srbiju uvek su me roditelji vodili na Marakanu da navijam za Crvenu zvezdu. Moj tata je veliki navijač. Obećao sam mu da ću tamo završiti karijeru. Zaljubio sam se u njihovu podršku – izjavio je Samardžić.

Mnogo se pisalo prošle kalendarske godine za koju nacionalnu selekciju će igrati ofanzivni vezista.

– Izabrao sam da predstavljam Srbiju 2023. godine i odmah sam shvatio da je sve na visokom nivou. Tu je Dušan Vlahović, ali i Milinković-Savić, Mitrović, Tadić, još jedan od mojih idola. Sećate li se gola koji je postigao na Bernabeu? Odmah sam primetio da sam napravio pravi izbor, uprkos tome što sam oduvek živeo u Nemačkoj, u mojoj porodici govorimo samo srpski i kulturno se i ja tako osećam. Posle gola protiv Napolija pisali su mi mnogi, pre svega Vlahović sa kojim igram u reprezentaciji – poručio je vezni fudbaler.