Sferopulos pred Real: „Naša obaveza je da se borimo, mi smo Crvena zvezda“

FOTO: Marko Jovanović

Destinacija odlična za crveno-bele, put u Madrid, ali zadatak je skoro pa neizvodljiv. Crvena zvezda će večeras odigrati utakmicu u okviru 32. kola Evrolige protiv prvoplasiranog tima na tabeli.

– Očekujemo tešku utakmicu, jednu od najtežih mogućih, jer igramo protiv prvog tima na tabeli, šampiona Evrope i najvećeg favorita za osvajanje ove godine. Teška misija je pred nama, ali idemo da se borimo- rekao je Sferopulos.

Ključ je dobra odbrana, ali realnost je drugo.

-Moramo da igramo pre svega dobru odbranu, jer ako dozvolimo Realu da pronađe napadački ritam, onda će nam biti posebno teško- izjavio je trener crveno-belih.

Igrači će možda biti motivisani, iako pobeda ništa ne donosi.

-Mislim da je motivacija igrača još teža, ali mi smo Crvena zvezda i naša obaveza je da se borimo bez obzira na sve. Nebitno gde igramo i protiv koga igramo. Tako svi moraju da se pripreme- zatim se Sferopulos dotakao teme povređenih igrača.

-Topić i Tompkins neće putovati, jer nisu trenirali grupno, već samo individualno. Tompkins je radio malo sa ekipom, ali i dalje bez kontakta. Jago takođe neće putovati dok ostali hoće- zaključio je Grčki stručnjak.