Shorts opet najbolji: Parizu falio jedan poen do stotke

FOTO: Euroleague

U drugom polufinalu Evrokupa su snage ukrstili Pariz i London Lajonsi. Francuski klub je bez većih problema savladao ekipu Petra Božića (99:86). Šorts opet najbolji sa 23 poena, šest skokova i sedam asistencija, njegov saigrač Nadir Hifi je odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je postigao 22 poena. Daleko najbolji u redovima gostiju je bio Dejvid Nvaba sa 24 poena i pet skokova.

Kao i tokom cele sezone, kada igra Pariz bude veći broj poena. Gosti su otvorili utakmicu u svoju korist, vodili su sve do samog finiša prve četvrtine, ali je klub koji je prvi favorit da osvoji Evrokup stigao do prednosti (30:27).

Drugu četvrtinu su nastavili tamo gde su stali u prvoj, Pariz je u par navrata imao i dvocifrenu prednost, ali su se Lajonsi izborili da na poluvreme odu sa jednocifrenim zaostatkom (54:49).

Rapsodija kluba koji vodi Petar Božić je krenula u trećoj četvrtini, njegov klub je postigao samo 8 poena, dok je primio 25. Prednost od 22 poena je velika razlika sa obzirom da je ostalo samo 10 minuta da se klub iz Engleske vrati u meč (79:57).

Poslednju deonicu su London Lajonski krenuli ofanzivno serijom 9:0, te je trener Tomas bio primoran da zatraži tajm-aut. Pariz je nakon minuta odmora vratio prednost od 20 poena razlike. Engleski klub je na kraju samo uspeo da ublaži prednost.

Sledeći meč je 29. Marta kada će London Lajons biti domaćin.