Spajić tvrdi da su crveno-beli zaslužili ubedljivo vođstvo u prvom poluvremenu: Dobili su bod ali ništa nije gotovo, ćeraćemo se još!

Foto: Sportal

Dva dana nakon 172. večitog derbija gosti Arene sport su bili Uroš Spajić i Aleksandar Jovanović koji su izneli utiske nakon što su se smirile strasti.

Tim povodom je iskusni štoper Crvene zvezde istakao da mu je žao što njegov tim nije uspeo da odnese pobedu.

Žal je velika. Zaista smo dominirali. Očekivali smo da nas Partizan čeka niskim blokom i ugrožava iz tranzicije, dok smo promašaje skupo platili. Već u prvom poluvremenu je trebalo da vodimo sa dva ili tri gola razlike. Nismo uspeli, pa smo od toga da držimo sve pod kontrolom došli u situaciju da jurimo rezultat i spašavamo živu glavu.

Krivo je Spajiću što tim nije uspeo da ostane fokusiran do kraja i zabeleži tri boda koja su, kako smatra, zaslužili.

Najveća zamerka ide nama, za dekoncentraciju i gubljenje fokusa. Svako je dao maksimum, ali jednostavno nismo uspeli da budemo efikasniji. Ne pamtim kada smo ovoliko prilika napravili, statistički gledano mnogo više nego, recimo, protiv Voždovca u prvom kolu, a taj meč smo dobili.

Osvrnuo se i na činjenicu da ne treba posustati i da prvenstvo, uprkos derbiju, traje još dugo.

Ćeraćemo se još! Nismo smeli ni da dozvolimo da nam Partizan iz našeg poseda da gol. U prvom poluvremenu smo prvo bili frustrirani, jer smo potrošili puno energije a dali samo jedan gol, a onda nas je i to uzdrmalo. Zato smo slabije ušli u drugo… Ali, ništa još nije gotovo. Oni su proslavili jedan bod, svaka im čast, ali ništa još nije gotovo.

Vladan Milojević je na konferenciji nakon meča izjavio kako se na klub nepotrebno vrši preveliki pritisak što može da ima negativne posledice.

Nadovezao bih se na to što je šef rekao, dugo to traje, a nema potrebe za tim. Niko nikome ništa nije poklonio, ni nama ni njima, glavni akteri bi trebalo da se bave fudbalom a ne stvarima koje nemaju veze s mozgom. Naravno, da je ogromna tenzija, ali derbi je bio pravi spektakl. Srpskom fudbalu su potrebni jaka Zvezda i jak Partizan.

Spajić je postigao vodeći pogodak koji će pamtiti ceo život, ali je svestan da je timski uspeh na prvom mestu.

Meni najdraži gol. Dao sam u svakom klubu u kom sam igrao, ali ovo je nešto drugo. Ne mogu da ga poredim s drugima, jer za Zvezdu igram s emocijom. Sama izlazi… Doneo mi je najveću radost. Ali, ponavljam, krivo mi je što nismo pobedili.

Za kraj je bilo reči o potencijalnom angažmanu u reprezentaciji.

Ambiciozan sam čovek, ukoliko bi stigao poziv naravno da bih ga prihvatio. S druge strane, ne želim da gubim glavu, fokus mi je na Crvenoj zvezdi. Imao sam peh da sam dugo bio povređen i odsutan, drago mi je da sam se vratio u formu – zaključio je Spajić.