Stefan Simić za „MaxSport“: Borimo se za ABA 2, ćerka mi je najveća motivacija

FOTO: KLS

Vršac je sinoć savladao Slobodu iz Užica sa 82:84, a trenutno najbolji igrač Košarkaške lige Srbije – Stefan Simić je za ,,MaxSport’’ razgovarao o dosadašnjem toku sezone, kao i fantastičnim partijama koje pruža.

-Sticajem okolnosti, sinoć nam je bio jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Jako teško gostovanje Slobodi iz Užica i, na našu veliku radost, uspeli smo da pobedimo i nastavimo niz. Ostalo nam je još četiri kola do kraja regularnog dela, gde držimo sve u svojim rukama, u nadi da ćemo do kraja pobediti sva četiri meča i sigurno obezbediti makar treće mesto koje garantuje najverovatnije Aba 2 ligu, ali prvenstvo je i dalje otvoreno gde bismo,u nadi da Spartak i Vojvodina dodju do kiksa, mogli da se nadamo još boljoj poziciji . Za mene je sinocna utakmica bila i emotivna. Bio sam igrac Slobode četiri godine, proveo jedan lep period tamo, jako sam se prijatno osećao i to je verovatno dosta uticalo na moju partiju.

Vršac je trenutno drugi na tabeli, dok Simić vodi u borbi za najkorisnijeg igrača lige sa 605 indeksnih poena u odnosu na drugoplasiranog Bogoljuba Markovića sa 573.

-Imamo jako dobro sezonu i mislim da smo najprijatnije iznenadjenje. Uvek se trudim da dam sve od sebe i jako se dobro osećam ovde u klubu što se samim tim odrazilo ina teren. Prija mi naravno. Lepa je stvar, ali više gledam to kao šlag na torti, jer imamo priliku da završimo sezonu na jako visokoj poziciji, što bi bio mnogo veći uspeh i tome se iskreno više nadam.

Pored trke za MVP-ja, Simić je drugi najbolji strelac lige, dok je ispred njega za sad samo saigrač – Lamar Filips.

-Zaista je čudna situacija da iz iste ekipe budu dva igrača na vodećim pozicijama. Filips je izvanredan igrač. Mogu slobodno da kažem daleko iznad ovog ranga. Naša je sreća što ga imamo u timu, a što se konkurencije tiče, to ni ne spominjemo. Imamo jako dobru saradnju od pocetka, gde jedan drugog guramo i sve ide u zavisnoti od toga kako se ko oseća tog dana i preuzima više odgovornosti. Za sada nam jako dobro ide.

Kao pravi timski igrač, Simić se osvrnuo i na sjajne partije tima koji vodi žestoku borbu za ulazak u regionalno takmičenje.

-Ekipa je ušla ispod radara na početku sezone, ali mi smo od prvog dana znali šta hoćemo i želimo i iz utakmice u utakmicu to pokazivali, što nas je dovelo da u samoj završnici budemo konkurentni za titulu, što je jako veliki uspeh. Kako je sezona odmicala i naše ambicije su se menjale, a sada smo jako blizu da izborimo učešće Aba 2 ligi i nadam se da ćemo to ostvariti, jer klub ima izvanredne uslove za rad ,ekipa je jako mlada i u perspektivi mislim da će Vršac biti deo Aba 2 lige a možda i vremenom da se vrati u Aba 1 ligu, koju je i igrao.

Na prelep način je objasnio šta ga motiviše da bude najbolji, kako u karijeri tako i životu.

-Trenutno, najveća motivacija mi je moje dete koje već drugu sezonu zaredom ne propušta nijednu domaću utakmicu iako tek treba da napuni tri godine. Jako sam srećan kad je vidim u hali i daje mi snagu i motivaciju da izvlačim najbolje iz sebe.

Za kraj je poručio da treba uživati u svakom momentu.

-Igračka karijera je jako kratka. Sećam se kad sam tek ulazio u seniorske vode kako su mi pricali, a zaista jeste tako i to pokusavam i mlađim saigracima da objasnim, da treba uživati u svakom trenutku. Sport je takav, ima puno uspona i padova. Ne zna se šta donosi sutra. Zato je najvažnije biti istrajan i verovati u sebe, a kvalitet će uvek isplivati – zaključio je Simić.