SUPERLIGA (Ž): Crvena zvezda na krilima Nine Matejić preslišala drugi tim Spartaka

Foto: Subotica

Crveno-bele čuvaju tron. Devojke iz Ljutice Bogdana 1a ostvarile su očekivanu, ali i ubedljivu pobedu  na gostovanju u Subotici. Predvođene sjajnom Ninom Matejić, strelcem tri gola, devojke iz Beograda su lako izašle na kraj sa drugim timom Spartaka (6:0).

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će pobeda da pripadne gošćama i lideru na tabeli Superlige.

Crvena zveuzda je već u 20. minutu imala tri gola plusa, a mrežu su pogađale Nina Matejić i Dina Blagojević – 3:0. Mogao je lider da postigne još neki pogodak, ali odbrana mladog sastava „plavih golubica“ ipak je uspela da odoli.

U drugom poluvremnu sledi nastavak započete priče. Beograđanke dominiraju, stvaraju prilike i postižu golove. Seriju ponovo otvara Matejić  golom u 47. minutu. Tačku na trijumf Crvene zvezde stavile su Sremčević i Vasović, koje su takođe uspele da se upišu u strelce.

Posle odigranog 13. kola Crvena zvezda ima 36 bodova i utakmicu manje u odnosu na prvi sastav Spartaka koji na druom mestu ima 32 boda.

Rezultati 13. kola: Spartak DOO – Crvena zvezda 0:6, TSC – Spartak 1:9, Sloga – Mašinac 4:2, Vojvodina – Radnički 1923  2:3.